Twitter ще се съди със Съединените щати заради следенето

Мрежата микроблогове Twitter е подала съдебен иск срещу американското правителство, оспорвайки наскоро приетите закони за следене в  интернет, съобщава BBC News. Съгласно сега действащия закон, компанията не може...

160 0

Twitter To Report Second Quarter EarningsМрежата микроблогове Twitter е подала съдебен иск срещу американското правителство, оспорвайки наскоро приетите закони за следене в  интернет, съобщава BBC News.

Съгласно сега действащия закон, компанията не може да разкрива информация за исканията на правителството по отношение на потребителски данни, ако това е въпрос на националната сигурност.

Twitter счита, че това нарушава правото на свобода на словото, предписано в Първата поправка на Конституцията на САЩ.

Компанията заяви, че иска от съда да принуди американското правителство да съобщава как  използва  получените потребителски данни.

„Ние считаме, че по силата на Първата поправка, имаме право да отговорим на опасенията на потребителите и на официалните съобщения на властите на САЩ,  предоставяйки информация за мащабите на надзора на американското правителство“, – пише в  блога си адвокатът на компанията Бан Лий.

Twitter съди Министерството на правосъдието и ФБР. Заявлението е прието в съда на Северна Калифорния.

loading...