Тялото ви предупреждава, че имате някакъв здравословен проблем

Много е важно да чуете какво ви говори тялото, а тези знаци ви казват, че не сте толкова здрави, колкото си мислите. Човешкото тяло е невероятна машина, която...

1037 0

Ако сте забелязали, че шията ви изглежда подута, по-скоро потърсете съвет от лекар. Отока на предната част на шията обикновено е причинен от проблеми с щитовидната жлеза , които са често срещани при жени между 20 и 50 години.

6. Загуба на веждите

Веждите с течение на годините стават редки, но рязката загуба на космите може да бъде знак за проблеми с щитовидната жлеза, хипертиреоза или хипотиреоза – намалена работа на щитовидната жлеза. Такива промени са придружени и с косопад .

7. Червени дланите

Червените дланите могат да бъдат причина за дерматит, екзема или алергична реакция към метали, лекарства, храна или напитка. Също така, тази промяна може да бъде признак на затруднена работа и заболяване на черния дроб.

8. Промени в ноктите

Ноктите могат да открият много неща за състоянието на тялото и причините за промените могат да бъдат различни.

9. Студени крака

Краката са част от тялото, отдалечена от сърцето и поради това съдовите заболявания първо се проявяват в тях.

10. Червени бузи

Въпреки резките промени на лицето при жените между 30 и 55 г., могат да бъдат причинени и от хормонални промени, промяна на температурата или люта храна, румените бузи могат да са симптом и на розацея – хронично кожно заболяване, което засяга повече жени, чиято причината е неизвестна.

loading...