Убиецът на Джон Ленън за осми път получи отказ да бъде помилван

Убиецът на Джон Ленън – Марк Дейвид Чапман, който беше осъден на доживотен затвор,  за осми път получи отказ да бъде  предсрочно освободен. Както се казва в изявление...

345 0

chapmenУбиецът на Джон Ленън – Марк Дейвид Чапман, който беше осъден на доживотен затвор,  за осми път получи отказ да бъде  предсрочно освободен.

Както се казва в изявление на  Комисията за помилване в щата Ню Йорк, „съществува вероятност, че Чапман няма   бъде в състояние да е на свобода, без да нарушава закона.“ В допълнение, обществеността  категорично би осъдила факта по  освобождаване на лице, извършило такова тежко престъпление,  което значително ще  подкопае уважението към закона, се казва в документа.

По-рано Комисията седем пъти отхвърля прошения на  Чапман.
Единия от основателите на The Beatles, John Lennon бе застрелян от Chapman на 8 декември, 1980 г. в близост до дома с му в Ню Йорк.

Убийството става, когато Ленън и съпругата му се връщат  от звукозаписно студио. По-рано през деня Ленън дава на  Chapman автограф,  подписвайки се на последния си албум – «Double Fantasy».

loading...