Учени изясниха защо изневеряват жените

Учени от Великобритания провели изследвания за да разберат какво кара съвременните жени да изневеряват. Те решили да оспорят  известното твърдение, че представителките на нежния пол изневеряват, защото не...

973 1

278389Учени от Великобритания провели изследвания за да разберат какво кара съвременните жени да изневеряват. Те решили да оспорят  известното твърдение, че представителките на нежния пол изневеряват, защото не са щастливи с техните партньори.

За да намерят истинските причини за женската изневяра група учени начело с Ерик Андерсън изучили профили и съобщения на 100 омъжени жени на възраст 35-45 години, които имат лични страници на уеб сайтове – аналози на социалните мрежи, където всеки може да намери любовник или любовница за час, пише livescience.com.

Проучванията показали, че омъжените жени търсят в интернет романтични страсти и секс, но в същото време те нямат намерение да се развеждат със съпрузите си. За разлика от мъжете, всички участници в проучването търсили не толкова физическа, а емоционална интимност. Повечето от анкетираните им бил достатъчен един единствен таен партньор.

Учените казват, че новите данни опровергават разпространеното твърдение, че жените се обзавеждат с любовници защото не са щастливи в брака. Оказва се, че те имат нужда от емоционално освежаване, и те нямат намерение да захвърлят своите партньори. „Много хора често смятат изневярата като показател знак за проблеми в отношенията Въпреки това, тази гледна точка е на психотерапевтите, които общуват с жени, заловени в изневяра“ – казва Андерсън.

loading...


Коментари

1 comment

  1. Internet news portal -Жената е много опасно същество? - Internet news portal - Отговор

    […] участникът в експеримента- мотоциклетист-  била жена, колите тръгвали  1 секунда по-рано. Психолозите  […]