Учени: Най-доброто средство за борба с депресията е музиката

muzikata spasqva ot depresiq

Руските учени са установили, че най-ефективният начин да се предотврати депресията – това е музиката. Слушане на любимите песни повдига настроението и повлиява на хода на мислите, като...

535 0

Руските учени са установили, че най-ефективният начин да се предотврати депресията – това е музиката. Слушане на любимите песни повдига настроението и повлиява на хода на мислите, като ги вкарва в положителна насока, пише Planet today.

Учените от Русия са провели множество експерименти показващи, че най-ефективният начин да се отървете от лошото настроение е слушането на музика. Всички участници в изследването твърдят, че след като са били потопени в атмосферата на любимата си музика, тяхното депресивно психическо състояние бързо ги е напуснало и са били заредени с много положителна енергия.

Руските психолози твърдят, че всеки може лесно да управлява своето психическо състояние чрез музиката. В бъдеще учените ще направят индивидуална библиотеката на всяко лице, въз основа на техният темперамент и лични характеристики.

loading...