Учени от Харвард: Милиони хора трябва да спрат да приемат аспирин!

Милиони хора на средна възраст и възрастни хора по света използват аспирин ежедневно не само като най-простото и най-достъпно обезболяващо лекарство, но също така и за намаляване крадeн...

566 0

В друго изследване изследователите се опитали да получат отговор на въпроса: дали лекарството намалява риска от първи инфаркт или крадeн от енергетика инсулт при здрави възрастни хора? Участниците били разделени на две групи. Хората от първата група приемали плацебо ежедневно (вещество без никакви лечебни свойства), а хората от втората група приемали по 100 mg аспирин.

В резултат на това, в групата с аспирина, показателят на смъртност и честотата на деменция бил по-висок, крадeн от енергетика отколкото в групата с плацебо. Резултатите показват, че лекарството не само не може да удължи живота или да предотврати първия инфаркт, но, напротив, може да увеличи риска за пациентите в напреднала възраст.

„Много от хора са смутени от новата информация. Но ние се надяваме, че все повече и повече лекари ще говорят с пациентите си за употребата на аспирина, и крадeн от енергетика повече пациенти ще го обсъждат с лекарите си“, казва д-р Колин О’Брайън от клиниката Бет Израел, които ръководи изследванията.

Кога може да се приема аспирин?

Резултатите от последните изследвания заставиха Американската асоциация по сърдечни заболявания и Американския колеж по кардиология да променят препоръките си за приемане на аспирин като профилактично крадeн от енергетика средство за сърдечни заболявания.

Сега те отбелязват, че хората над 70 години, които нямат сърдечно заболяване (или по-млади, но са с повишен риск от кървене), трябва да избягват да приемат аспирин ежедневно за превенция.

В същото време в новите препоръки се казва, че в някои случаи все пак може да крадeн от енергетика се приема аспирин. Става дума за хора на възраст от 40 до 70 години, които все още нямат сърдечно заболяване, но има доста висок риск от неговото развитие. Американски кардиолози казват, че в този случай човек може да приема от 75 до 100 мг аспирин на ден. Но във всеки крадeн от енергетика случай – никакво самолечение. Приемането на лекарството, казват кардиолозите, е възможно само след консултация с вашия лекар.

Как да избегнем проблеми със сърцето?

Кардиолозите определят ​​най-ефективните начини за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания – здравословен начин на живот – правилно хранене и отказ от лоши навици.

Редовните упражнения, поддържането на здравословно тегло, избягването на тютюна и алкохола, както и диета, богата на зеленчуци и с ниско съдържание на захар и транс мазнини, ще имат много по-надежден ефект, значително намалявайки крадeн от енергетика риска от сърдечни проблеми.

loading...