Учени: По време на овулацията жените купуват твърде много

geni ovulaciq

До изключително интересен извод достигнали учените от тексаския университет Сан Антонио в САЩ, след като анализирали множество женски цикли. Оказало се, че именно в периода на овулацията представителките...

415 0

До изключително интересен извод достигнали учените от тексаския университет Сан Антонио в САЩ, след като анализирали множество женски цикли. Оказало се, че именно в периода на овулацията представителките на красивата половина от човечеството правят най-много покупки. Резултатите от изследването на американските специалисти вече са оповестени в научното издание Journal of Consumer Research.

Експертите решили да анализират женското поведение по време на овулацията и провели изследване под ръководството на Кристина Дюранте. В експериментът участвали 553 американки на възраст от 18 до 40 г. Жените, участвали в опита не трябвало да приемат хормонални медикаменти и да не са бременни.

След проведения старателен анализ на действията на дамите в различни периоди от техния цикъл, експертите достигнали до извода, че именно в периода на овулацията жените са склонни да правят най-много покупки. Самите те се опитват да разнообразят живота си и по този начин да привлекат вниманието на силния пол. Следва да се отбележи, че покупките, които правят жените, са най-различни.

loading...