Учени: Практикуването на йога може да предпази от сърдечно-съдови заболявания

yoga

Заниманията с  йога може да бъде добър начин за предпазване от сърдечно-съдови заболявания, особено ако не може да се правят  по-енергични упражнения, пише BBC. Преглед на 37 проучвания,...

356 0

Заниманията с  йога може да бъде добър начин за предпазване от сърдечно-съдови заболявания, особено ако не може да се правят  по-енергични упражнения, пише BBC.

Преглед на 37 проучвания, обхващащи близо 3000 души в Холандия, установяват, че практикуването на йога е пряко свързано с понижаване на сърдечните рискови фактори като високо кръвно налягане и холестерол.

Ползите е възможно да се дължат на  специфичното физическо натоварване  и дишането, които внасят повече кислород в тялото, което води до понижаване на кръвното налягане , казва Maureen Talbot от Британската здравна асоциация.

В сравнение с други видове физически упражнения , от практикуването на йога има значителни ползи то е свързано с по-нисък риск от затлъстяване, високо кръвно налягане и повишен холестерол, съобщава  Европейският вестник  за Превантивна кардиология.

loading...