Учени проведоха сензационен експеримент в Китай

Те решили да проверят мита за вредата от компютърните игри върху психиката на децата. В експеримента участвали петима ученици на 13 години. За експеримента китайските учени избрали най-кървавите...

190 0

padТе решили да проверят мита за вредата от компютърните игри върху психиката на децата. В експеримента участвали петима ученици на 13 години.

За експеримента китайските учени избрали най-кървавите игри: GTA 4, Prototype 2, Mafia 2, Assassins Creed 4, Counter Strike 1.6.

Били направени няколко теста, по-специално за скоростта на реакция,  решаване на пъзели, тактическо мислене. Били подготвени и изследвани в детайли психологическите портрети на учениците, тяхната успеваемост в училище и общуването им с връстниците.

В рамките на един месец учениците играели по 2 часа на ден, последователно сменяйки игрите.

Един месец по-късно тестове били проведени отново, а резултатите надминали всички очаквания. При децата се повишила реакцията, намаляло времето за решаване на  пъзели, а  тактическото мислене се повишило.

Също така внимателно било анализирано психическото състояние на децата. И отново неочаквани заключения. Според психолозите, у децата, с изключение на едно, не се наблюдавала никаква агресия.

А общуването им с връстници се е променило малко. У едно от децата изчезнал страха от учениците в по-големите класове, второто станало по-открито, а третото  (невероятно, но факт) започнало да се интересува от средновековна история и от литература като цяло.

Само у едно от децата се повишила агресията. Но, както  посочили учителите, у  момчето и  по-рано се забелязвала тенденция към агресия.

loading...