Учени: Стресът помага на оптимистите да бъдат във форма

stres

Британски учени са провели няколко експеримента и са открили нови подробности за влиянието на стреса върху организма на човека, пише Planet today. По тяхно мнение, стресът води не...

310 0

Британски учени са провели няколко експеримента и са открили нови подробности за влиянието на стреса върху организма на човека, пише Planet today. По тяхно мнение, стресът води не само до депресивно състояние, но може да има и положителен ефект върху самочувствието и вярата в собствените възможности.

Изследователите са публикували доклад, в който се оказва, че стресът  спомага на  тялото да бъде в тонус. Ако човек гледа отрицателно на света около себе си, то стресът ще влоши още повече положението и е в състояние да разбие нервната система. Но ако човек е оптимист, то стресът ще го подтикне да стане  още по-настоятелен,  активен и уверен в собствените си сили и възможности.

Стресът е нормална част от живота. Поради факта, че в стресови ситуации се произвежда голяма доза адреналин, то се появява и силна мотивация за решителни действия. От получения адреналин се изпитват и силни емоции, което ни позволяват да усетим истинския вкус на живота.

loading...