Учените доказаха ползата от гладуването

Отказ  от трите хранения на ден и периодичен пълен  пост за една трета или половин ден,  не само помагат  за справяне с наднорменото тегло, но също така представлява...

457 0

Отказ  от трите хранения на ден и периодичен пълен  пост за една трета или половин ден,  не само помагат  за справяне с наднорменото тегло, но също така представлява мощен превантивен инструмент срещу много болести на нашето време – диабет, рак, болестта на Алцхаймер и заболявания на сърдечно-съдовата система. Изследване на  тази тема е представено  в списание Proceedings of the National Academy of Sciences.

Най-разпространената в съвременния свят система от три хранения на ден е аномална от гледна точка на еволюцията, казват учените. Древните ловци-събирачи са се хранили крайно неравномерно, а  способността да се мисли и действа в продължение на много часове без храна е естествено човешко поведение.

Изследователите считат полезни за здравето периодичните пости: или консумация на максимум 500 калории два или три пъти седмично, или отказ от закуска и обяд три или четири пъти седмично. Проучвания при животни показват, че такива пости спират развитието на рак, диабет и заболявания на сърдечно-съдовата система.

loading...