Училище за гейове ще бъде открито във Великобритания

  Младежката организация на LGBT Youth North West обяви плановете си да открие първото училище във Великобритания за гейове, лесбийки, бисексуални и транссексуални хора. Авторите на идеята се...

389 0

 

Младежката организация на LGBT Youth North West обяви плановете си да открие първото училище във Великобритания за гейове, лесбийки, бисексуални и транссексуални хора.

Авторите на идеята се надяват, че техният пример ще се разпространи в цялата страна.

Предполага се, че в училище за сексуални малцинства ще ходят деца от 13 години, които са били обект на тормоз в обикновените училища. Координаторът на организацията Aмелия Лий каза, че идеята е на базата на действащото в Ню Йорк училище, наречено на името на американски политик, който по-късно играе актьорът Шон Пен.

Основната цел на този проект – борбата с хомофобския тормоз. Според проучване, проведено от организацията сред млади гейове, лесбийки и транссексуални, повечето от тях чувстват негативното отношение на учителите, които не се борят с тормоза на техните съученици, а само препоръчват да ги игнорират.

„За съжаление, училищата могат да станат едни от последните бастиони на хомофобията,“ – добавя директорът на организацията.

Показателен е случаят с 14-годишната Елизабет Лоуи, която се самоубива, опасявайки се, че нейните християнски родители няма да приемат начина и на живот. Намаляване на броя на самоубийствата сред тийнейджърите е и една от целите на организацията.

Както пише вестник Daily Mail, училището планира да приеме 60 ученици на пълно обучение. Останалите ученици ще могат да посещават веднъж седмично обучението, без да се откъсват от занятията си в средното училище.

loading...