Умна клавиатура идентифицира собственика си по натискането на клавишите

Изследователи от Технологичния институт на Джорджия са разработили иновативна клавиатура, която е в състояние да идентифицира точно  потребителя,  по начина, по който  пише. Устройството не се страхува от...

219 0

Изследователи от Технологичния институт на Джорджия са разработили иновативна клавиатура, която е в състояние да идентифицира точно  потребителя,  по начина, по който  пише. Устройството не се страхува от вода и може да събира статично електричество от пръстите.

Според разработчиците, новата клавиатура елиминира нуждата от въвеждане на пароли. Апаратът анализира степента на натиск  от пръстите към клавишите и по този начин идентифицира собственика.

В конвенционалната клавиатура обикновено има механични превключватели, които „разграничават“ само две състояния. Клавиатурата, създадена от експертите в Института по технологии в Джорджия, е устроена по различен начин. Тя има четири прозрачни слоеве. Два пласта индиев оксид и олово действат като електроди. Те са разделени от слой от PET пластмаса. Горният слой събира статичното електричество и се състои от флуороетилен-пропилен.

В експеримента учените  предложили на 104 доброволци да  въведат думата touch четири пъти. Това било достатъчно за идентифициране на потребителя.

loading...