Упражнение „УСМИВКА“ за повдигане ъгълчетата на устните

За увисналите ъгли на устните, които придават на лицето унило изражение, отговарят мускулите, спускащи ъглите на устата. Тези мускули освен това ги наричат и „мускулите на презрението“. Това...

4830 0

За увисналите ъгли на устните, които придават на лицето унило изражение, отговарят мускулите, спускащи ъглите на устата. Тези мускули освен това ги наричат и „мускулите на презрението“. Това са триъгълни по форма мускули, които започват от страничната повърхност на долната челюст, вплитат се в кръговия мускул на устата и при напрягане и напрежение дърпат ъглите на устата надолу.

Уви, ако у вас ъглите на устата са отпуснати, ще трябва да признаете, че има вероятност внимателно да криете общото си недоволство от света около вас. Потисканата емоция се проявява в напрягане на мускулите и като резултат се появяват тези тъжни гънки.

За да върнете на ъглите на устните си младежкия им вид, или (което е по-добре), да попречите да се отпуснат, ви трябват две неща:

1) трениране на мускулите- антагонисти на триъгълните мускули на устата (мускулите, които повдигат ъглите на устата, мускулите на бузите и мускулите на смеха);

2) да отпуснете триъгълния мускул на устата.

С първата задача отлично се справя упражнението „Усмивка“, а с втората – интероралния масаж на устата.

Стъпка 1. Упражнение „Усмивка“

Изходно положение: седнало или изправено, гръбначният стълб е изправен. Мускулите на черепния свод са опънати назад и нагоре. Поставете пръстите си в края устните си, леко и без натиск фиксирайте кожата в местата на гънките.

1

Изпълнение: Изобразете „изкуствена“ усмивка, като напрягате ъглите на устните и леко ги повдигате, а с пръстите в този момент оказвайте леко съпротивление на движението на мускулите. Почувствайте под пръстите си напрягането на мускулите.

Отпуснете се. Направете 10 „усмивки“, след това пауза от 10 секунди и отново „се усмихнете“ десет пъти. Постепенно увеличавайте броя до 20 във всяка група упражнения. След упражнението издишайте през отпуснатите си устни, като леко почуквате с пръсти по ъглите на устата. Направете интерорален масаж.

loading...