Упражнения за стимулиране на мозъка

1. Затворени очи. Вечер не включвайте осветлението в апартамента – разходете се из стаите по памет. Това упражнение ще подобри вниманието ви и концентрацията. Можете също така да...

1414 0

1. Затворени очи. Вечер не включвайте осветлението в апартамента – разходете се из стаите по памет. Това упражнение ще подобри вниманието ви и концентрацията. Можете също така да вземете душ със затворени очи. Тъй като не виждате нищо, рязко се активизират другите сетива.

2. Различна среда. Идете там, където никога не сте били, или където ходите много рядко. Това може да бъде един нов парк или магазин в близкия квартал.

3. Нови миризми. Купете си флакончета с  етерични масла или някакви ароматизирани предмети. Всяка сутрин, веднага щом се събудите, вдишвайте по един нов аромат – това бързо ще „събуди“ вашия мозък.

4. Смяна на „работната“ ръка. Мийте зъбите си не с работната ръка, а с по-малко активната:  ако сте десничар с лявата, ако сте левичар – с дясната. Ползвайте  компютърната  мишка с другата ръка.

5. Нов гардероб. Носете различни неща. Учените са доказали, че в зависимост от дрехите на човек  се променят не само чувствата му, но и начина на мислене.

6. Нов език. Не е задължително да се тормозите с учене на език на нивото на експерт (ако това не ви е необходимо). Можете да се ограничите до стандартни фрази: поздрав, прости въпроси и отговори. Ако можете да кажете това на  5-7 езици, знайте че много стимулира паметта. Освен това езиковото обучение на начално ниво винаги е интересно 🙂

7. Нов път. Стигнете до работа (в магазина) по нов, непознат път. Дори и новият път да се окаже  по-дълъг, не се притеснявайте. Това не само ще окаже положително въздействие върху фигурата ви, но и ще ви помогне да се отървете от „топографския кретенизъм.“

loading...