Утре един от най-магичните дни на годината-Може да направите ритуали за изпълняване на желания!

Фестивалът на пролетното равноденствие идва при нас от древността, затова мистиката и различните ритуали са свързани с него. През 2020 г. това събитие пада на 20 март и...

2343 0

Фестивалът на пролетното равноденствие идва при нас от древността, затова мистиката и различните ритуали са свързани с него. През 2020 г. това събитие пада на 20 март и ще започне в 23:59 часа. Ако обясним това явление от астрономическа гледна точка, тогава това е времето, когато денят и нощта стават равни.

Пролетното равноденствие се превръща в начало на нов природен цикъл, защото след него дните ще стават по-дълги, а нощите по-къси. И също така това е най-подходящото време за нови начала в човешкия живот.

Пролетното равноденствие е подходящото време за ритуали

В северното полукълбо с пролетното равноденствие идва най-красивата пролет. Това е времето, когато земята магически се събужда от зимен сън и дърветата и храстите са покрити с първите листа, ранните цветя проправят път към повърхността. Обичайно е много нации да празнуват този ден, с който техните традиции са свързани. Мнозина например провеждат шумни празници, а други участват в религиозни обреди. По принцип древните славяни вярвали, че този ден има изключителна мистична сила. Затова е най-добре да се извършват различни ритуали, включително да се правят пожелания.

Според астролозите новата година започва именно с весенното равноденствие, защото на този ден Слънцето се намира в съзвездието Овен на ширина 0 градуса. Именно на този ден започва историята на зодията. Астрономическата пролет ще дойде на 21 март и ще приключи с лятното слънцестоене през юни.

На пролетното равноденствие хората ще могат най-добре да реализират своите планове, тъй като това е най-благоприятното време за това, можете да успеете и във всеки бизнес, ако започнете този ден. В крайна сметка това е период за всичко ново в живота, нов етап, нова лента. Обикновено хората се надяват на най-доброто, затова отпразнуваха празника с големи надежди и сериозни планове. В старите времена това беше много радостно събитие, хората можеха да започнат работа на терен, започна нов цикъл и започна нов живот, като по обясними причини тази година масовите тържества и събирания няма да се състоят, но все пак нека видим как обикновено се случват нещата, когато не сме притиснати от обстоятелствата да стоим сами у дома.

Есенното равноденствие е време за нови стремежи и начала

На този ден, според легендата, пролетта най-накрая завладява зимата, идва време за събуждане и прераждане, както и за цъфтеж. Самата природа допринася за човешките планове и човешките стремежи като правило се оправдаха, защото Висшите сили им помогнаха. Това е времето, когато всичко оживява и е изпълнено с нова жизненост и дори слънцето започва да затопля повече. И не е изненадващо, че точно този път хората избраха за своите обреди, защото това има своя магия.

Преди да пристъпите към ритуала, трябва да определите целите му, а желанията могат да бъдат много различни, основното е, че те имат новост за човешкия живот.

loading...