В електронните цигари има 10 пъти повече канцерогени, отколкото в тютюна

Японски учени са установили, че електронните цигари съдържат до 10 пъти повече канцерогени, отколкото обикновените цигари. В няколко проби от течността за тези устройства са открити твърде много...

451 0

Японски учени са установили, че електронните цигари съдържат до 10 пъти повече канцерогени, отколкото обикновените цигари. В няколко проби от течността за тези устройства са открити твърде много количества формалдехид и ацеталдехид.

Проучването е  проведено от Националния институт по здравеопазване, по поръчка на  Министерството на здравеопазването на Япония. „В една от марките  електронни цигари нивото на канцерогените беше повече от 10 пъти по-високо, отколкото в обикновена цигара“ – съобщи изследователят Naoki Kunigita.  Концентрацията на вредни вещества е особено голяма, когато електронното устройство прегрява, казва ученият.

По-рано беше съобщено, че Световната здравна организация е предложила  правилата за продажба на  на електронни цигари да станат по-строги. СЗО  счита, че е необходимо да се ограничи рекламирането на тези устройства и да забрани продажбата им на непълнолетни.

loading...