В Иран притежанието на куче се наказва със 74 удара с камшик

За хората от цял свят да имат куче е нещо нормално. Но в  Иран се опитват да приемат нов законопроект, спорeд който жестоко ще бъде наказван всеки, който...

364 0

За хората от цял свят да имат куче е нещо нормално. Но в  Иран се опитват да приемат нов законопроект, спорeд който жестоко ще бъде наказван всеки, който купува, продава, или разхожда куче на обществено място с глоба от 10 до 100 милиона риала (2 до 3 200 долара) или със 74 удара с камшик, според доклада на Националния съвет за съпротива на Иран.

Според английския превод на законопроекта, предложен от 32 членове на иранския парламента, законът ще наказва  „всички, които държат животно у дома, и причинява щети на ислямската култура и здравето и спокойствието на хората, особено на децата и жените.“

В допълнение към физическата или монетарна дисциплина, домашните любимци ще се дават в зоологическата градина или ще се пускат в пустинята, а собственикът трябва да плати сметките за предаване на животното.

Предложеният закон предполага, че наказанието ще важи само за тези, които продължават да нарушават закона, след като са получили предупреждение от полицията, пише mignews.

loading...