В Израел зареждат смартфон за 30 секунди

Според представителите на израелската компания, те са  разработили технология, чрез която телефона може да се зареди за няколко секунди, а електрическата кола – в рамките на няколко минути,...

306 0

Според представителите на израелската компания, те са  разработили технология, чрез която телефона може да се зареди за няколко секунди, а електрическата кола – в рамките на няколко минути, пише Israel Hayom.

Kомпанията StoreDot компания в Тел Авив използва нанотехнологии за да синтезира  изкуствени молекули. Представителите на  StoreDot твърдят, че са разработили батерия, която може да се зарежда много бързо и  дълго време да съхранява заряда си. Служители на компанията обясниха, че тази батерия работи като гъба, която попива енергия и я  задържа в себе си.

Засега  новата батерия е твърде голямa за мобилен телефон, но създателите и твърдят, че до 2016 г.  новата технология ще бъде достъпна за потребителите и ще придобие приемлив вид. По този начин само след година потребителите ще могат да зареждат  смартфона си само за 30 секунди.

loading...