В компания на жена мъжът променя тембъра на гласа си

В компания на жени поведението на мъжете се променя.  Дори и с начина, по който разговарят,  представителите на силния пол могат да предават своите чувства и емоции. Тембърът...

462 0

big_1420429В компания на жени поведението на мъжете се променя.  Дори и с начина, по който разговарят,  представителите на силния пол могат да предават своите чувства и емоции. Тембърът на гласа на мъжа показва, че той е напълно искрен със своята събеседничка, твърди френското списание Gentside.

Органите на речта са изключително преимущество за  тези, които знаят как да го използват. Тембърът не е само част от вашата личност, която играе важна роля в общуването с другите, но също така може да издаде най-интимните ви тайни и чувства.

Учени от Albright College (PA) са доказали, че тонът на гласа при мъжете и при жените се променя, когато те общуват с човек, от който  се интересуват. Проучванията показват, че мъжете са склонни да говорят с по-висок глас, а жените с по-нисък от обичайния. Това е особено ясно докато говорят по телефона.

В изследването са участвали 24 доброволци с  хетеросексуална ориентация, които били влюбени. Когато мъж звъни на партньор или близък приятел от същия пол, обикновено той започва разговора с два въпроса: „Как си?“ или „Какво правиш?“, а в разговор с половинката си, 80% от наблюдаваните  променят тона, височината и нежността на гласа си.

loading...