В Космоса е открит облак от алкохол

Да, в космическото пространство съществува гигантски облак от алкохол. Той се намира на разстояние 6500 светлинни години от Земята, в областта, известна като W3 (OH). За съжаление  това...

463 0

spirtДа, в космическото пространство съществува гигантски облак от алкохол. Той се намира на разстояние 6500 светлинни години от Земята, в областта, известна като W3 (OH). За съжаление  това е метилов алкохол (  известен и като дървесен спирт, въпреки че  не се получава от дървесина), и следователно не е подходящ за консумация. Също така в Космоса има и определено количество етилов алкохол (подходящ за пиене), но това не е толкова често явление .

Наличието на алкохол в Космоса може да изглежда странно, но огромен брой сложни химически реакции стават между молекулярните облаци и прах в Космоса, и затова там присъстват всички видове химически съединения. Алкохолът е относително проста молекула, образувана от доста разпространение  елементи (водород, въглерод, кислород), така че наличието на голямо количество алкохол в Космоса не трябва да бъде изненада.

loading...