В мозъка на човека е открита уникална структура

Международен екип от учени е идентифицирал структура в човешкия мозък, която е отговорна за комуникациите и е уникална за Homo Sapiens. В статия, публикувана в списание PNAS, авторите...

758 0

Международен екип от учени е идентифицирал структура в човешкия мозък, която е отговорна за комуникациите и е уникална за Homo Sapiens.

В статия, публикувана в списание PNAS, авторите на научната разработка отбелязват: връхната  темпорална асиметрична яма се  вижда на снимки на мозъка на хора, без значение какъв пол и възраст са те, едва забележимо.

Тези заключения  учените са направили след сканиране на мозъка на хора и други примати. За целта  авторите на уникалното научно изследване са  „сканирали“ мозъка на 177 човека и 73 шимпанзета.

Еволюционната история на формирането на тази структура остава загадка за науката, но ново проучване разкрива една от тайните и. Местоположението на откритата структура  в мозъка показва, че тя е свързана с   изпълнението на  различни видове комуникации. Липсата на тази структура в шимпанзето обаче, е логична, тъй като комуникационните умения на тези животни, подобни на хората, са  значително по-бедни.

loading...