В Съединените щати одобриха електронен имплант за лечение на затлъстяване

Администрацията по храните и лекарствата  на САЩ (FDA) одобри използването на нов апаратен метод за лечение на затлъстяване Maestro Rechargeable System. В ЕС и в Австралия това устройство...

407 0

Администрацията по храните и лекарствата  на САЩ (FDA) одобри използването на нов апаратен метод за лечение на затлъстяване Maestro Rechargeable System. В ЕС и в Австралия това устройство вече е одобрено.

Апаратът включва акумулаторна батерия и имплант, който се инсталира в стомашната стена в областта, където минава блуждаещия нерв. Устройството произвежда слаби електрически импулси с определена честота,  позволяващо  да се блокират   сигналите от стомаха към мозъка, което води до подтискане на апетита.

Устройството успешно е  тествано върху 233 доброволци, които имали наднормено тегло. Според получените данни, една година след имплантирането на Maestro Rechargeable System на  157 участници в изследването, те  отслабнали средно с  24 на сто, докато доброволците в контролната група, на които  било имплантирано като  плацебо неработещо  устройство, телесното тегло намаляло само с 16%.

loading...