В Саудитска Арабия на най-добрите учители ще подаряват BMW

Министерството на образованието на Саудитска Арабия реши да възнагради най-добрите  учители с луксозни коли –  BMW, – и с чекове за  10 до 120 000 саудитски риала (2,5...

179 0

SA

Министерството на образованието на Саудитска Арабия реши да възнагради най-добрите  учители с луксозни коли –  BMW, – и с чекове за  10 до 120 000 саудитски риала (2,5 до 32 хиляди долара), пише Arab News.

За наградите могат  да претендира  най-добрите учители и директори. Учениците-отличници също ще бъдат стимулирани (как точно не е уточнено). Известно е, че лауреатите на Министерството на образованието за 2014 г. вече са избрани. От там отбелязват, че награждаването с  BMW  трябва да стане отлична мотивация.

Повече от една четвърт от бюджета на Саудитска Арабия се изразходва за образование. В кралството има осем университети, повече от 24 хиляди училища, голям брой колежи и други образователни институции.

За гражданите на Кралството образованието е  безплатно. В допълнение, правителството дава на студентите  всичко необходимо за учението.

loading...