В Япония набира популярност Костенурка- Такси (видео)

За разлика от повечето други таксиметрови услуги, японската „Костенурка Такси“ обслужва хората, които не  бързат и предпочитат по-спокойно каране. Изненадващо е, че компанията има много редовни клиенти. Както...

495 0

За разлика от повечето други таксиметрови услуги, японската „Костенурка Такси“ обслужва хората, които не  бързат и предпочитат по-спокойно каране. Изненадващо е, че компанията има много редовни клиенти.
Както се оказало, не са толкова малко хора, готови да плащат за умишлено бавно шофиране, и затова популярността на уникалната услуга, която започна своята работа през декември 2013 г., непрекъснато се разраства.

Странната компания е основана от група, която маркирала  10 от общо 500-те си коли в Йокохама с логото на „Костенурка Такси“. Зад волана на тези коли седят специално обучени водачи. Преди шофьорът да седне  зад волана на колата, той се научава на плавно ускоряване и намаляване на скоростта, както и как да  избягва резки завои.

Когато клиент сяда  в таксито костенурка, той трябва да натисне  бутона с надпис „Yukkuri“ (бавно).

Услугата е доста популярна в Япония сред пенсионери, бременни жени, майки с малки деца, както и за туристи, които искат да се запознаят по-добре с града  по време на път.

loading...