В Япония официално бе открит иновационният град Fujisawa

В японската префектура Канагава се състоя официалната церемония по откриването на иновативния град Fujisawa, пише на сайта на проекта. Строителството на града започна през 2010 г. Сега е...

208 0

В японската префектура Канагава се състоя официалната церемония по откриването на иновативния град Fujisawa, пише на сайта на проекта.

Строителството на града започна през 2010 г. Сега е открит централният обект на новия град – комплексът Fujisawa Square SST. Това е централният комплекс на централния площад Fujisawa, от който ще се управляват всички обекти в  града.

Първите жители на града вече са се преместили в домовете си. Сега тече продажба на жилища в отдалечения район на Fujisawa, предназначен за тези, които не използват личен автомобил. За тях е създадена  мрежа от градски електрически автомобили, които могат да бъдат наемани.

Развитието на града предвижда редица инициативи, които ще бъдат изпълнени в близко бъдеще. Така на неизползваните парцели в западната част на Fujisawa до 2018 г. ще бъде организирана  специална площадка, на която ще се тестват иновации за подобряване на жилищната и бизнес инфраструктура. Изграждането      на града се осъществява от консорциум от фирми, ръководени от Panasonic.

loading...