Да пуснеш спасителното въже – Път към свободата

letgooftherope1

Росица Вакъвчиева-По образование  педагог, също и психолог.  От години изучава древни духовни учения и прилага мъдростта от тях в своята работа. Занимава се с  авторско писане в областта...

636 0

rosivak821-161x200 Росица Вакъвчиева-По образование  педагог, също и психолог.  От години изучава древни духовни учения и прилага мъдростта от тях в своята работа. Занимава се с  авторско писане в областта на приложната психология и провежда семинари и курсове за личностно и духовно развитие. Още за Роси.  Статията е от сайта й https://sebepoznanie.com/. Провежда и онлайн консултации.

____________________________________________________________________________________________

Днес ни гостува отново  Роси с една интересна и поучителна история от нейният сайт:  из  „Пътят на сълзите“ Хорхе Букай:

 

„Един човек изкачвал някаква планина. Изкачването било трудно, защото на мястото, където се намирал, имало дълбок сняг. Изведнъж – може би защото зле преценил ситуацията или защото положението действително било трудно, – докато забивал върха на пикела, за да закрепи въжето, куката се изплъзнала от ръцете му. Човекът загубил опора и полетял стремглаво надолу като се удрял силно в скалите, от които се сипел сняг.

Целият му живот преминал пред очите му като на лента и когато вече очаквал най-лошото, усетил как някакво въже го удря през лицето. Той инстинктивно протегнал ръце и го сграбчил. Може би въжето било оставено от друг катерач. Ако се окажело, че е така, имало надежда да се задържи за него и да се спаси!

Вперил поглед нагоре, но виждал само вихрушката и сипещия се сняг. Следващите няколко секунди от главоломното падане му се сторили като векове. Въжето внезапно се опънало и човекът увиснал на него. Не виждал нищо, но знаел, че за момента е спасен. Снегът не спирал, а той вкочанен от студ стискал здраво въжето, без което сега щял да лежи премазан върху скалите.

Огледал се наоколо, опитал да извика за помощ, но скоро разбрал, че няма кой да го чуе. А бурята продължавала с всичка сила. Опитал да се изкачи по въжето, но безуспешно.

loading...