Във Франция се появи дърво, произвеждащо електричество

Френски екип от инженери е създал изкуствено дърво, способно да генерира електричество от вятъра. Устройството работи безшумно и произвежда енергия дори и при слабо движение на въздуха. Според...

269 0

Френски екип от инженери е създал изкуствено дърво, способно да генерира електричество от вятъра. Устройството работи безшумно и произвежда енергия дори и при слабо движение на въздуха.

Според Daily Mail, устройството използва малки пластини във формата на усукани листа, които превръщат вятърната енергия в електричество. И независимо от посоката на въздушния поток.

Изобретателят се надява, че един ден   такива генератори ще има в частните дворове и по улиците на града.

Едно такова дърво Wind Tree струва  около 30 000 евро. Съобщава се, че новата установка е по-ефективна от  конвенционална вятърната турбина, тъй като произвежда енергия при скорост на вятъра 4 м / сек.

Конструкторът Мишо-Ларивиер се надява, че „дървото“ ще се използва за захранване на улични лампи или като зарядни станции за електрически превозни средства. В бъдеще той планира да подобри инсталацията и да я свърже към енергоспестяващи къщи. Идеалното перфектно електрическо „дърво“, според изобретателя, трябва да има листа,  изработени от естествени влакна, „корени“ под формата на геотермален генератор и „кора“ с фотоклетки.1

loading...