Във Великобритания се провежда всеобща симулация на епидемия от вируса Ебола

Британците се подготвят за потенциално избухване на взрив от вирусното заболявания, чрез използване  на ситуационно моделиране. В мащабната ролева игра участват лекари, спасители, актьори и политици. В Обединеното...

466 0

ebolaБританците се подготвят за потенциално избухване на взрив от вирусното заболявания, чрез използване  на ситуационно моделиране. В мащабната ролева игра участват лекари, спасители, актьори и политици.

В Обединеното кралство в събота, 11 октомври, се  провежда акция, която симулира избухването на епидемия от Ебола. По този начин властите възнамеряват да  определят достатъчно ли е подготвена обществената  здравна система за потенциално опасна ситуация.

От Министерството на здравеопазването на Обединеното кралство обясниха, че подготовката на мерки за защита на населението от потенциално огнище на Ебола се води вече  няколко месеца – от началото на епидемията в Западна Африка. „Важно е да тестват  планирани решения във възможно най-близки до реалността условия – с реални хора в реално време“ – се казва в прессъобщение на ведомството, публикувано на официалния сайт.

В осемчасовата тренировка участват не само лекари, здравни работници и членове на спасителни служби, но също така и професионални актьори, които ще симулират симптомите на Ебола с хеморагична треска в различни части на кралството. В Лондон здравният министър Джеръми Хънт ще проведе тренировъчна сесия на Съвета за сигурност.

loading...