Важи за всички зодии: През април има 3 ретроградни планети

Юпитер, Плутон и Сатурн стават ретроградни този месец – но за щастие знаем как да ви помогнем! Ретроградните периоди са неустоимо оправдание за всичко лошо, което се случва...

509 0

Юпитер, Плутон и Сатурн стават ретроградни този месец – но за щастие знаем как да ви помогнем!

Ретроградните периоди са неустоимо оправдание за всичко лошо, което се случва в живота ни – но не всички ретроградни периоди са лоши! И в случай, че не знаете, Меркурий не е единствената планета, която може да се движи назад.

Докато планетите се движат из зодиака, понякога спират и обръщат посоката… или поне така изглежда! Макар и никоя планета реално да не променя посоката на орбитата си около слънцето, много от тях създават оптическата илюзия на обратно движение от гледна точка на Земята. Докато планетите придвижно минават по стария си път, ние преразглеждаме темите, които са изникнали по време на първоначалното им пътешествие. В астрологията всички планети, с изключение на Слънцето и Луната (които са разглеждани като планети в астрологията) имат ретроградни периоди, а този месец три от по-бавните планети започват своя: Юпитер, Плутон и Сатурн. Тъй като те се движат бавно, техните ретроградни периоди не са толкова разрушителни като тези на бързите (Меркурий, визираме теб!), а най-събитийните моменти са в самото начало и в края на периода (наричан от астролозите “стационарен”).

Ретрограден Юпитер

Юпитер е планетата на растежа, а ретроградният й период – който започва на 19 април и приключва на 11 август – е възможност да спрете на пауза и да осъзнаете колко много сте натрупали в живота си от началото на новата година.

Ретрограден Плутон

Плутон е ретрограден от 24 април до 3 октомври и промяната в движението му винаги е напрегната. Като планетата на подземното царство, Плутон ни подтиква да се сблъскаме с това, което е скрито под повърхността. Смъртта и прераждането са основни теми на тази планета, а ретроградният период ни притиска да анализираме трансформациите, които са настъпили в нашия живот от началото на новата година.

Ретрограден Сатурн

Ретроградният Сатурн започва на 30 април и продължава до 18 септември, карайки ни да разгледаме отговорностите, с които сме се нагърбили от 1. януари насам. Сериозната планета, позната като “строгият учител”, може да доведе мрачен период в животите ни, когато обърне посоката си.

Но не се тревожете от тези ретроградни периоди или продължителността им – това всъщност се случва (почти) всяка година и всъщност ни предоставя ужасяващата възможност да обмислим промените в живота ни и дали те са ни насочили към правилния път. Прочетете хороскопа си по-долу и научете как промените в посоката на тези планета ще засегнат вашата зодия.
Съветваме ви също така да прочетете и информацията, касаеща вашият асцендент, както и знакът, под който се намира Луната ви.

Овен

Скъпи Овни, напоследък сте много вдъхновени от новите идеи, с които се сблъсквате. Научили сте толкова много, пътувате повече или давате живот на фантастичните си идеи… но накъде искате да продължите занапред? Може би вълнуващите ви хрумвания се нуждаят от допълнително проучване. Научили сте много за това как да бъдете лидер и как да поемате големи отговорности. Отделете време да се вгледате и във връзката си с авторитетите… защото вие самите сте авторитет! Репутацията ви и мястото ви в света се променят. Правите това, което правите, не заради наградата или признанието, а защото имате огромни идеали, които означават целия свят за вас. Сега ще научите, че и наградите няма да ви навредят!

Телец

Учите се как да живеете с неприятни чувства, мили Телци. Вие сте много осезателни и чувствителни и затова мразите дискомфорта – но сега ще научите колко е важно да приемате емоционалната, физическата или духовната болка, вместо да я отричате. Гмуркате се по-дълбоко и в интимността. Всичко, засягащо начина, по който развивате ума си – от училището през пътуванията до духовността, претърпява промяна. Може би е време да преразгледате идея, която ви е вдъхновила, но не сте успели да й отделите време. Може да сте упорити, но дали сте тесногръди? Помислете за това как можете да разширите мирогледа си. Има ли възможност, която сте отказали, но може да бъде добра за вас? Може би е добре да преразгледате гледната си точка.

Близнаци

Толкова много вълнуващи нови взаимоотношения са се появили в живота ви и с всеки следващ човек, който срещате, научавате по нещо ново за себе си. На този етап отделете време да осмислите как се чувствате спрямо хората в живота ви – идеализирате ли някого? Опитайте се да направите отношенията си с хората по-земни, скъпи Близнаци. Също така сега е времето да се справите със сложните финансови ситуации – например да рефинансирате заем или да платите данъците си. Бюджетът ви заслужава вашето внимание. Дължите ли нещо на някого? Може да не става дума за пари, а за извинение. Сега е времето да го предложите. Вие сте любопитен и социален човек, който непрекъснато е в движение и е нетипично за вас да се спрете. Но понякога конфронтирането с големите емоции – като например тези, касаещи интимността или мъката – ви забавят. Не се противете на тази промяна в темпото. Забавете се и седнете заедно с емоциите си, за да ги осмислите – не бягайте от тях.

Рак

loading...


Коментари