Важно! Ако се събуждате през нощта по едно и също време

Вие се събуждате през нощта по едно и също време и вече сте се уморили да гадаете какво се случва с вашия организъм? Тогава е време да разберете....

1369 0

Вие се събуждате през нощта по едно и също време и вече сте се уморили да гадаете какво се случва с вашия организъм? Тогава е време да разберете. В китайската медицина има своеобразен биологичен часовник на нашия организъм, който ще ви помогне да определите проблеми в кои органи не ви позволяват да спите или какви емоции ви будят по средата на нощта.

1. Трудно ви да заспите в периода от 21.00 до 23.00 ч.

По това време се проявява активността на кръвоносните съдове. Ако ви е трудно да заспите по това време, тогава може би имате проблеми с имунитета, надбъбречните жлези и щитовидната жлеза. Психологическите фактори, усложняващи съня по това време са стрес, разстройство в мислите и самозацикляне.

2. Вие се събуждате от 23.00 до 1.00 ч,

По това време е активен жлъчният мехур. Този орган е отговорен за обработката на мазнините, които сте консумирали през деня. Ако се събуждате по това време, е необходимо да включите в диетата си правилни, здравословни мазнини. Ако за нещо осъждате себе си или другите, вие също може да имате проблеми със съня в този интервал.

3. Вие се събуждате от 1.00 до 3.00 ч.

Време за активност на черния дроб. Ако сънят ви е нарушен в този интервал, значи твърде много натоварвате този важен орган. Време е да намалите консумацията на алкохол и да преразгледате своята диета, за да избегнете по-сериозни проблеми. Гняв, злоба и чувство за вина също така пречат на съня по това време.

4. Вие се събуждат от 3.00 до 5.00 ч.

По това време белите дробове натрупват кислород, за да го предадат на останалата част от организма. В тези часове хората чувстват тъга, печал, мъка. Ако тогава се събуждате, това е ярък признак на депресия. За да коригирате ситуацията, трябва започнете здравословна диета и повече да излизате на чист въздух.

5. Вие се събуждате от 5.00 до 7.00 ч.

Активизира се дебелото черво, така че няма нищо необичайно в това, че сте се събудили, защото в този момент може да имате желание да отидете до тоалетната. За да отстраните проблема, пийте повече вода. Емоционално вероятно ви пречи някаква безизходна ситуация, в която се намирате, или с нетърпение искате да напреднете в живота.

Сега, след като знаете къде да се крие проблемът, вие ще бъдете в състояние да започнете да го изкоренявате и да подобрите съня си. Спете спокойно и бъдете здрави!

loading...