Вечна младост? Човешката генетика ограничава максималната продължителност на живота до 120 години

„Ако сте били достатъчно възрастен, за да посрещнете  XXI век с чаша шампанско в ръцете си,  вероятно ще сте в  състояние да отбележите и началото и  на следващия...

431 0

128074651__413599c„Ако сте били достатъчно възрастен, за да посрещнете  XXI век с чаша шампанско в ръцете си,  вероятно ще сте в  състояние да отбележите и началото и  на следващия век – казва Тom Whipple зa британското издание на The Times. Въпреки това, ако доживеете до Новата  2099,  бъдете  подготвени, че ще пиете за своя край: учените смятат, че хората  едва ли някога ще са  в състояние да живеят по-дълго от 120 години“.

„Експертният  съвет от геронтолози и изтъкнати учени са направили оценка на състоянието на научните изследвания в областта на стареенето – казва Whipple. Те са стигнали  до заключението, че през следващите десет години нашата продължителност на живота вероятно ще се покачва, но не толкова бързо (в някои моменти до седем часа дневно), към която ние сме свикнали в миналото. Те също така  препоръчват  да се погледне в историята за това, че един ден хората ще бъдат в състояние потенциално да живеят толкова дълго, колкото Метусалем.

Според британския професор сър Колин Блекмор, напълно е  възможно, че  в бъдеще учените да открият, че има ограничение за това колко дълго можем да живеем.

loading...