Великобритания може да приложи средновековен закон

Великобритания може да приложи средновековния  закон  1351, според който гражданите на Обединеното кралство се обвиняват  в държавна измяна, ако  решат  да влязат в  редиците на радикалните ислямисти в...

163 0

GBВеликобритания може да приложи средновековния  закон  1351, според който гражданите на Обединеното кралство се обвиняват  в държавна измяна, ако  решат  да влязат в  редиците на радикалните ислямисти в Ирак и Сирия, заяви министърът на външните работи Филип Хамънд,  пише Reuters.

Освен това Филип Хамънд каза, че всеки гражданин на Обединеното кралство, който се е заклел в лоялност на бунтовниците от Ислямска държава, извършват  престъпление за държавна измяна, която се наказва от закона 1351. Този закон е  приет по време на царуването на крал Едуард III.

„Знаем хората, които са положили клетва за вярност към така наречената Ислямска държава“, – каза в парламента външният министър Филип Хамънд.

„Това наистина е много подозрително, ако британски гражданин се кълне във вярност към така наречената държава.  Естествено, това вече е държавна измяна.  И такъв човек трябва да бъде наказан в съответствие със закона 1351,“ – заяви министърът на външните работи на Обединеното кралство.

loading...