Високите токчета помагат на жените да управляват мъжете

На жените, които искат да получат нещо от мъжете, учените препоръчват да носят високи токчета. Проучванията показват, че мъжете са по-склонни да отговорят на исканията на дамите, които...

419 0

На жените, които искат да получат нещо от мъжете, учените препоръчват да носят високи токчета. Проучванията показват, че мъжете са по-склонни да отговорят на исканията на дамите, които носят високи токчета.
Това може да има най- различни прояви – от участие в изследване, до връщане на ръкавицa, която е изпуснала жената.

„Обувките с високи токчета упражняват силно влияние върху поведението на мъжете“, – казва френският изследовател Никола Гюген.

Професорът пръв демонстрира, че мъжете s много по-голяма вероятност ще се  съгласят да попълнят въпросник на улицата, ако бъдат помолени oт  жена с токчета, и колкото по-високи са те,  толкова по-често се съгласяват.

Когато жена, обута в обувки с равни подметки, се обърне към мъжете със същото искане, само 25 от 60 мъже се съгласили да попълнят анкетата.

След като жените обули обувки с 5-сантиметрови токчета, мъжете станали по-податливи – 36 от 60 представители на силния пол се съгласили да отговорят на въпросите. А  когато токчетата станали  десет сантиметра,  броят на доброволците от мъжки пол се  увеличил до 49 от 60.

loading...