Вижте какво разкрива болката в различните органи на тялото

Защо често изпитваме главоболие? Или какво означава болката в коленете? Има психологически причини за това! Разберете защо даден орган ви боли и го запомнете за себе си. Човешкото...

5149 0

Защо често изпитваме главоболие? Или какво означава болката в коленете? Има психологически причини за това! Разберете защо даден орган ви боли и го запомнете за себе си. Човешкото тяло е невероятна система, в която всичко е свързано.

1. Главоболие
Ако сте постоянно под стрес и изпитвате сериозно натоварване – не се учудвайте, че главата ви боли. Най-добрият начин да се победи главоболието е да се занимавате с релаксиращи практики, например медитация или йога. Д-р Кристиан Питърсън твърди, че трябва да поддържате хармонията на емоционалното си състояние и главоболието ще изчезне.

2. Болка във врата
Човек, който не може да прости за нещо, се оплаква от болка във врата. Тежестта на вината парализира това място. За да премахнете болката в шията, трябва да се научите да приемате света такъв, какъвто е във всичките му прояви. Лори Д’Аскензо, лекар-хиропрактика-кинезиолог, препоръчва да прощавате на себе си и другите – това ще помогне за вашето благополучие.

3. Раменете
Хиропрактика Рос Китсон обяснява, че раменете са зона, където лежи цялата отговорност и безпокойство, които съпътстват човек. Най-доброто средство за борба с болката в раменете е да споделите своите проблеми с близки или семейство.

4. Болка в горната част на гърба
Тази зона е отговорна за любовта. Ронда Дегат, треньор и практик по самостоятелно развитие, вярва, че болката на това място е сигнал, че трябва да обърнете внимание на отношенията си с хората и да се опитате да поддържате баланса в енергийния обмен. Необходимо е равномерно да се получава и дава любов.

5. Пояс
Долната част на гърба е отговорна за финансовите въпроси, така че ако не сте доволни от финансовото си положение, не се учудвайте, че често ви боли точно там. Д-р Марк В. Тонг предупреждава: ако мислите за пари постоянно, не печелите много или не харчите много, това е съпроводено със сериозни здравословни проблеми. Опитайте се да рационализирате връзката си с парите.

loading...