Volkswagen се превърна в най-големият производител на автомобили в света

Volkswagen Corporation отне на Toyota титлата номер едно в света в областта на автомобилостроенето. Превесът от 30 500 автомобила, продадени от началото на тази година, позволи на Volkswagen...

270 0

Volkswagen Corporation отне на Toyota титлата номер едно в света в областта на автомобилостроенето.

Превесът от 30 500 автомобила, продадени от началото на тази година, позволи на Volkswagen да се превърна в лидер на световната автомобилна индустрия, измествайки от пиедестала японската корпорация Toyota.

Като цяло за  последните девет месеца на тази година, германската компания е успяла  да продаде 7 646 000 автомобили. Японските производители са успели да сключат 7 615 500 сделки.

Официалният представител на германската фирма каза, че до края на тази година общият обем на производството ще бъде около 10.22 милиона превозни средства. За сравнение, през миналата година тази цифра е била 9,5 млн. Позицията на лидер  в световната автомобилна индустрия, според прогнозите, германската  фирма ще удържа до 2020 г.

Икономическото издание Challenges отбелязва, че германският  производител винаги се е стремял да се превърне в марка номер едно в света, докато неговият  японски конкурент, не е претендирал. Въпреки това, от 2008 г. до настоящия период  Toyota е лидер по броя на продажбите. А японската продукция е призната за най-рентабилната.

loading...