Япония: шокиращо ново ястие – жаба, мятаща се в агония (видео)

Японците са известни с това, че обичат да  консумират суперсвежи продукти,  но видеоклип,  качен в YouTube от млада японка, порази дори закоравели  гурмани. На видеото е заснето ястие,...

794 0

frogЯпонците са известни с това, че обичат да  консумират суперсвежи продукти,  но видеоклип,  качен в YouTube от млада японка, порази дори закоравели  гурмани. На видеото е заснето ястие, приготвено от  готвач в ресторант в Токио, който е специалист по екзотични ястия.

Като правило там предлагат конско, пилешко и риба, но този път на масата била сервирана все още мърдаща жаба. В ресторанта „Memory Lane“ може да се вкусят много необичайни ястия като: мекотела костенурка със сос, свински тестиси, ликьор от змия, саламандър на грил, туптящото сърце на жаба и жаба-бик със сос и лимон.

Жабата-бик на лед със соев сос и резен лимон определено е претърпяла много страдания, преди да стигне на масата. По време на готвенето  готвачът  правил с нещастното земноводно ужасни неща: рязал, късал  парчета от нея, обезглавил и одрал. И всичко това се случва пред посетителя. И въпреки, че жабата е умряла още  от първия замах на готварския нож, краката  и още известно време мърдали, а очите и мигали.

Особено чувствителните може да си помислят, че амфибията е все още жива и се опитва да избяга от чинията, но в действителност движенията и са посмъртни мускулни контракции.

loading...