Японските жени не пълнеят и не стареят

Наскоро се появи книгата на Naomi Moriyama – „Японските жени не пълнеят и не стареят“, където може  да се намерят доста интересни идеи: Например Наоми отбелязва,  че за ...

1223 2

Наскоро се появи книгата на Naomi Moriyama – „Японските жени не пълнеят и не стареят“, където може  да се намерят доста интересни идеи:
Например Наоми отбелязва,  че за  последните 25 години японските жени са лидери по продължителност на живота, която е 86,4 години. Не само жените, но и мъжете в  Япония  са рекордьори в света по продължителността на живота, благодарение на начина си на хранене.

В книгата са описани някои тайни на  японското дълголетие, където авторът описва кухнята на майка си, и така се появи възможност да се направи оценка на вековната  японска система за хранене, която позволява на човек дълго време да  запази жизнеността си.
 
И така –  в кухнята на всяка японска домакиня винаги присъстват:

Риба
Водорасли и други морски растителни продукти
Зеленчуци
Соеви продукти
Ориз
Плодове
Зелен чай

В Япония  винаги се яде прясно приготвена храна. Традиционна храна е пържената риба, чаша ориз, варени зеленчуци, мисо супа, плодове за десерт и зелен чай.

Японците консумират почти 10 на сто от   световния добив на риба, въпреки че те представляват около 2 процента от населението на света. По този начин в храната на японските жени присъства дневна доза Омега-3, което обяснява  тяхното дълголетие. В допълнение в  диетата влизат  пет пъти повече кръстоцветни зеленчуци, отколкото обикновено консумираме ние.
Основният акцент в японската кухня е на сезонните продукти и на свежест. На продуктите се посочва не датата на разфасовката, а времето. Така домакинята избира най-пресните продукти.
Японците ядат на  малки порции,  различни по състав ястия,  от детството си се научават да ядат бавно, наслаждавайки се на всяка хапка. Съдовете за храна са три пъти по-малки от тези, които ние използваме.

Японската диета е ефективен начин за отслабване

 
Основните критерии при готвене. Какво казват японските жени:

loading...


Коментари

2 comments

  1. Къчо Карамасуров Отговор

    ЗАЩО ЛИ У НАС СЕ РАЗХОЖДАТ МАСОВО …ГРЪМОГЛАСНИ „КЮФТЕТА“ , КАЦИ“ И ТЯМ ПОДОБНИ , МАСОВО ПУШЕЩИ И ТРОВЕЩИ…ОКОЛНИТЕ(КАТО МЕН): ЗДРАВОСЛОВНО И…ПСИХИЧЕСКИ !??

    1. Фани Отговор

      В заглавието е пропуснато да се отбележи, че японските жени също така не работят. Дълголетието и здравето на Япония се дължи на японската съпруга, която по цял ден обикаля града, за да намери най-пресните и най-добрите като качество продукти, които да поднесе на децата и мъжа си.