За какво е по-добре да замълчите, дори когато ви питат: 7 златни съвети

Ако не искате да се превърнете в човек, от който всички изчезват, вижте кога трябва да замълчите, или да се държите много сдържано! Непоискани съвети, ненужна истина, непоискана...

4817 0

Ако не искате да се превърнете в човек, от който всички изчезват, вижте кога трябва да замълчите, или да се държите много сдържано!

Непоискани съвети, ненужна истина, непоискана загриженост – ние винаги много обичаме да „причиняваме“ добро – да правим и да даваме това, което не искат от нас. Някак си ни се струва, че в чуждия живот ние се ориентираме по-добре от тези, които го живеят. И ние смятаме, че истината (да се чете – остра, неприкрита критика) помага на другите да постигнат нови висоти на развитие.

И искрено вярваме, че всички хора наоколо се интересуват от нашия личен опит, нашето лично мнение и дори нашата лична, новопоявила се сърбяща пъпка на задните части, по-точно от информация за това как сърби, и как се е променила днес.

Всъщност, не. Всеки има свой собствен опит, своя собствена истина, и дори собствен задник, за да си отглежда на него някакви пъпки.

Ето защо, ако вие не искате да се превърнете в човек, от който всички изчезват, ето няколко неща и ситуации, в които трябва да замълчите, или да се държите много сдържано:

– Никога не обсъждайте с майката децата и. Дори и да поиска съвет или мнение, изразявайте ги максимално коректно, преди да изразите подкрепа и разбиране за майката за това как никак не и е лесно. Във всяко изразено мнение, че детето е направило нещо нередно, постъпило е „лошо“, майката ще чуе само това, че е лоша майка, защото е допуснала това. Обвинявате детето – обвинявате майката. Като отговор ще получите двойна защита или нападение.

– Запазете за себе си радостното „уау“ и не започвайте дълга история за това, което ви „боли“, когато човекът, който са ви представили е адвокат, лекар, писател или психолог. Повярвайте, тези хора вече знаят много добре какво ще последва, така че избягват да казват своята професия.

– Не споделяйте детайли от предишните си връзки с настоящия си партньор, а още по-малко – не го сравнявайте с другите. Да, всички искаме да знаем какво е правил другия в миналото. А освен това, какво и как човек говори за миналите си връзки, го характеризира и дава възможност да се разбере как ще се държи в настоящето.

loading...