За месец „големите“ медии у нас скриха или манипулираха едни от най-важните новини

Само за месец т.нар. големи медии в България се опитаха да скрият няколко важни новини от гражданите. Дали по разпореждане от олигархо-политико-корпоративни кръгове или от самоцензуриране – всеки...

751 0

Само за месец т.нар. големи медии в България се опитаха да скрият няколко важни новини от гражданите. Дали по разпореждане от олигархо-политико-корпоративни кръгове или от самоцензуриране – всеки средно интелигентен човек може да си отговори. Колкото по-малко знаеш, толкова по-добре ще спиш. По-малко разкрития за политиците – повече пари в касата на медията. Останали са буквално – 3-4 сайта и 1-2 вестника, които се ровят в скандали и предоставят информация за случващи се неща, които политици и власт предпочитат да останат скрити, пише „Фрог нюз“. Бойко Борисов неведнъж е заявявал, че българските медии могат да публикуват всичко за всеки. Могат, но не искат. Не искат, защото са обвързани с кръгове от задкулисието, понякога и от мафията. Борисов е наясно, но съвсем логично прехвърля вината за свиневизацията на медиите към самите медии Ето какво опитаха да скрият, подменят и манипулират „големите“ за месец:

1. Адвокатът на ДПС депутата Делян Пеевски Александър Ангелов е крайният бенефициарен собственик на офшорката Viafot ltd., регистрирана на Британските вирджински острови. Ошфорката Viafot е собственик на българската фирма „Виафот Инвестмънт България“. А това е ключова за обществено-политическия и икономически живот в страната в последните 4 години компания. Именно тя проявява неприкрити амбиции да завладее завод „Дунарит“ от собственика Емилиян Гебрев. Разкритието е на онлайн изданието „Биволъ“, което се позовава на данни от Панамските документи (Panama Papers). Няколко медии цитират „Биволъ“. „Големите“ медии не обелват и дума. Един от вестниците е знаел отдавна за офшорката и връзката на Ангелов с Пеевски, но умишлено е скривал информацията.

2. Разкритията за дивашките действия на мутри и държавни служители спрямо либийския танкер BADR са умишлено премълчавани от много медии месеци наред. Новината гръмна първо в Биволъ, след това и в още няколко медии. „Големите“ бяха принудени да признаят новината, но започнаха тотална манипулация като даваха думата само на официални лица, които да отричат разбойническата атака на охранители и гранични полицаи. Плюс важната „роля“ в сюжета на прокуратурата и няколко министерства. Всички те се опитаха да замажат скандала. Той обаче се разраства. Защото са замесени фигури от върховете на политиката.

3. Доскорошната зам.-директорка Агенцията за държавна финансова инспекция, разкри публично, че е била насилвана от своя пряк началник Георги Начев, бивш служител на ДАНС. Жената твърди, че нейната драма не е единичен случай в държавната администрация. Много от жертвите мълчат от страх и срам. Нито една „голяма“ медия не реагира по никакъв начин.

4. Доклад на руските тайни служби разкрива, че България е изнесла оръжие за Армения на стойност над 100 млн долара. Москва обвинява Вашингтон и София, че са провалили договори на Русия за стотици милиони с Ереван. Доставките са били направени със самолет на беларуска фирма. Пълно мълчание. Страх от Кремъл? Или от руските служби и някои кръгове?

loading...