За месец „големите“ медии у нас скриха или манипулираха едни от най-важните новини

Само за месец т.нар. големи медии в България се опитаха да скрият няколко важни новини от гражданите. Дали по разпореждане от олигархо-политико-корпоративни кръгове или от самоцензуриране – всеки...

723 0

5. Николай Панков, тв водещ и юрист, съобщи в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ по Евроком, че финансовият министър Владислав Горанов лично е поискал да се опрости данъчно задължение от 12 милиона лева на мюфтийството. Това станало по време на заседание на парламентарната комисия по вероизповедания, на която са били обсъждани промените в Закона за вероизповеданията. Горанов искал да прокара решение за еднократна амнистия на това задължение.

6. Прокурори и служители на ДАНС нахлуха в адвокатска кантора, извършиха обиски в домове на адвокати. На един от тях – Лазар Карадалиев е повдигнато обвинение. Висшият адвокатски съвет реагира остро на беззаконието. Само няколко сайта съобщиха за акцията.

7. Открито взривно устройство в НДК преди закриването на българското председателство на Съвета на Европа. То е обезвредено, но все още разследването не е открило по какъв начин е вкарано и дали вътрешен човек от службите е замесен. Съмненията за вътрешен човек идват от засилената охрана по време на европредседателството. Пълна тишина.

„Големите“ медии отдавна не са големи. Големи манипулатори са. Манипулират събитията, които са се случили или въобще не пишат за тях. Идеята е, че щом хората не научават какво е станало, значи то не е станало. Това напомня времето, когато вождът на Октомврийската революция Ленин бил болен през 1924 г. Всяка сутрин му доставяли основните вестници – „Правда“, „Труд“ и „Известия“. В тях пишело за грандиозните успехи на комунистическата индустрия и икономика, за преизпълнени планове, рекордни добиви и пр. хубавини. Докато един ден самият вожд не узнал, че всеки ден се печатат специални броеве само за него, по заповед на Сталин, с измислени данни и постижения. За поддържане на висок дух…
Същата „тактика“ предприемат Хитлер и Гьобелс със създаването на Министерство на народното просвещение и пропаганда. Пред издателите на медии Гьобелс заявява: „Не ни интересува истината, а ефекта“. И медии като „Der Angriff“ (“Атака“), Völkischer Beobachter, “Народен наблюдател“, „Der Stürmer“ (“Штурмовак“ и др. стриктно спазват повелята.
Подобно е поведението на немалко родни медии днес и най-вече тези, под крилото на… – знаете на кого.
Затова пък ни заляха шербетени репортажи как двама полицаи преследвали кола 360 километра. Зам.-главният прокурор Иван Гешев грееше в целия си блясък по различни казуси. За последно се изяви като ловец на терористи, които не били точно терористи, ама пращали някъде някакви пари. По време на операцията, за която Гешев даде всичко от себе си, са открити 34 000 евро. Малко повече отколкото струва часовника на министър Горанов… Въобще за пореден път шампион на месеца по медийно трополене е прокурор Гешев. Истински стахановец. Молодец!
Грейна и еврокомисарят Мария Габриел, която заобяснява напоително какво искал да каже Бойко Борисов с израза „синя лампа“ на срещата с актива на ГЕРБ.
А един от пеевските флагмани направо комплексира конкуренцията с новината, че на изложението Агра-2019 ще бъде показан дрон-пръскачка…
Манипулацията на общественото мнение е в ход от доста време. Възходът на манипулацията е право пропорционален на сриването на свободата на словото – 111-то място./Фрог нюз

loading...