За новогодишните обещания, мотивацията и правилото на 8-те процента

new-years-eve

Познато ви е нали? Обещанията, които си даваме на Нова година: спирам цигарите, започвам да спортувам, ще се храня здравословно, ще отслабна и така нататък…Според изследване на Statistic...

341 0

Навик # 3: Забравете за  мотивацията …просто го направете!

Коклко пъти сте си казвали: имах ужасен ден, имам много проблеми,  как сега да отида да спортувам? Мислим си, че сме мързеливи или немотивирани, но нека видим и другата гледна точка. Олимпийците и авторите на бестселъри.

Какво е общото между тях? Те практикуват всеки ден, дори и когато не искат. Това е тяхната „дневна философия“, за да бъдат най-добри. Дори, когато  мотивацията ви напуска и не ви се стои цял час в джима, направете нещо друго. Просто го направете, всеки ден, без вина, 5 или 50 минути. Вали? Направете кратка разходка или няколко упражнения в къщи. Помнете: вие сега култивирате навика си ежедневно.

Навик # 4: Победете „знаещия“ във вас

„Омръзна ми дори да опитвам, няма смисъл, толкова пъти съм се провалял, ако пак ще се проваля, по-добре да правя това, което си знам…“

Познато, нали? „Знаещият“- това е силата, която ни води към успех или провал.

Притчите и древните философии ни казват : “ За което си мислиш, това и ще стане.“ И има много смисъл в тези думи. Ако си казвате, че ще се провалите, защо въобще и да пробвате?

Често и не забелязваме този вътрешен глас и си мислим, че това сме ние. Важно е да разберем, че не сме едно, а това просто са мисли, които минават и заминават. Това са просто убеждения заредени в подсъзнанието ни на базата на предишния ни опит от живота.  Представете си,че този глас е нещо друго, демон, който ви отдалечава от целите и щастието.

И всеки път, когато чуете гласът му си кажете: “ Оооо пак е той“ и най-важното не му вярвайте. Когато осъзнаем, че здравето, щастието, богатството се основават на нашите ежедневни постъпки и навици, то тогава ще сме и от онези 8%, които постигат целите си.

По материали от https://www.lifehack.org/

loading...