За самотата на хората са виновни гените

Хората, които си мислят, че винаги са сами, а  всички около тях имат  връзка с друг човек, трябва да  винят за това своята ДНК, твърдят китайски учени. Учените...

517 0

Хората, които си мислят, че винаги са сами, а  всички около тях имат  връзка с друг човек, трябва да  винят за това своята ДНК, твърдят китайски учени. Учените са идентифицирали „ген на самотата“ и са установили, че тези хора, у които той съществува, е  вероятността да са самотни е с 20 % повече, отколкото при другите хора.

Смята се, че това се дължи на спад в мозъка на нивата на  хормона на  доброто  настроение – серотонин, поради което, от своя страна, хората  се чувстват по-некомфортно в една връзка. Това може да усложни началото на една връзка, или да доведе до нейното  разпадане.

Учени от Пекинския университет, Китай, изследвали  проби от коса на  близо 600 студенти за да анализират ген, наречен 5-HTA1, който има две различни версии – „G“ и „C“.  Зa предразположение към самота указва  версията „G“ – около 60% от студентите, които  имали тази версия на гена, нямали  връзка – в сравнение с 50% у тези, които имат версия  „C“.

loading...