Заразените с вируса Ебола са почти един милион

Треската Ебола преживява рязко увеличаване на разпространението си. Според прогнозите на учените в Министерството на здравеопазването и човешките ресурси на САЩ, през 2015 г. се очаква броят на...

153 0

ebolaТреската Ебола преживява рязко увеличаване на разпространението си. Според прогнозите на учените в Министерството на здравеопазването и човешките ресурси на САЩ, през 2015 г. се очаква броят на заразените да достигне 1 милион и 400 хиляди души.

Световната здравна организация (СЗО) съобщава, че броят на починалите от вируса Ебола вече е достигнал най-малко 2917 души.

Такъв ужасна скок на инфекциозното заболяване, вероятно се дължи на бързото разпространение на болестта в Либерия и Сиера Леоне.

Според предварителните доклади, 2909 души са загинали в Гвинея, Либерия и Сиера Леоне, а  като цяло са регистрирани 6242 случая на ебола.

Към януари 2015 г. според прогнозата на експерти от Центъра за превенция и борбата с болестите (CDC), при Министерството на здравеопазването и човешките ресурси на САЩ броят на заразените ще е  1 милион и 400 хиляди.

loading...