Защо електрическите автомобили не спасяват околната среда?

Класика: „Откъде идват дървата? От гората, очевидно. “ На пръв поглед електрическите автомобили са очевидното спасение от натрупалите се екологични проблеми. Електрическите двигатели са далеч по-лоялни към околната...

341 0

Класика: „Откъде идват дървата? От гората, очевидно. “ На пръв поглед електрическите автомобили са очевидното спасение от натрупалите се екологични проблеми.

Електрическите двигатели са далеч по-лоялни към околната среда от двигателите с вътрешно горене. Но тези заключения стигат до същия въпрос: „От къде идват дървата?“

Ново проучване поставя собствениците на електрически автомобили, които предполагат, че със своята покупка са направили нещо голямо и полезно, в неудобно положение. Да, електрическият автомобил се задвижва от електрически мотор, но този ток в значителни обеми се получава от изгаряне на въглища.

В САЩ, например, 39% от електроенергията се произвежда по този начин. Учените са установили, че приносът на даден автомобил с бензинов двигател в процеса на глобалното затопляне не е наистина много по-нисък от приноса в този процес на електрическия му колега.

loading...