Защо мъжете се страхуват от независимите жени?

Те са силни, могат да се оправят сами в живота и застават наравно с мъжа. Това са само част от качествата на независимите жени, които плашат много от...

2835 0

Те са силни, могат да се оправят сами в живота и застават наравно с мъжа. Това са само част от качествата на независимите жени, които плашат много от мъжете. Кои са останалите, разберете сега.

Съществуват дами, от които голяма част от представителите на силния пол се страхуват. Това са независимите жени, достатъчно способни, за да се справят с всяко предизвикателство сами. Те не се нуждаят от мъж на всяка цена, защото не той е нещото, което осмисля тяхното съществуване.

Много мъже не могат да приемат факта, че жената е силна наравно с тях, а понякога и повече. Това мъжко схващане е заложено още от миналото, когато беше прието именно мъжът да е главата на семейството и опора на жената, а не обратното, което днес се среща все по-често.

С какво независимите дами плашат представителите на силния пол?

Алфа мъжът не може да приеме алфа жената

Повечето от представителите на силния пол не могат да се примирят с това тяхната половинка да им бъде конкуренция във всяка една област. По отношение на доходи, свобода, мнение – изобщо начин на живот. Все още мъжете предпочитат по-смирени дами, над които да доминират в някаква степен. Ето защо алфа мъжът се страхува от независимата жена – тя застрашава неговата „мъжественост“.

Независимата жена вече има пълноценен живот, който обича

Тя не страда за това, че е необвързана, защото животът ѝ е удовлетворяващ и без присъствието на мъж. Независимата жена има кариера, хобита, приятелки – все неща, които я карат да се чувства щастлива. Тя няма необходимостта да срещне просто някой мъж, с когото да бъде. Независимата жена е готова да обвърже живота си само с някого, който може да я приеме такава, каквато е и който няма да иска да я променя.

loading...