Защо японските деца никога не плачат?

Всяка страна има свои културни характеристики и методи на възпитание на младото поколение. В Япония традиционното образование има корени дълбоко в историята на тази страна, и не се...

632 0

Всяка страна има свои културни характеристики и методи на възпитание на младото поколение. В Япония традиционното образование има корени дълбоко в историята на тази страна, и не се е променило особено оттогава. Най-основният факт, който прави впечатление, когато сте в Япония е, че децата сякаш никога не капризничат, а техните родители не им се карат. Как се случва това и как това разбирателството между поколенията може да бъде разбрано от по-близо, как и с какви настройки се отглеждат деца в тази страна.

От древни времена японските жени не са имали възможност да разделят работата си, например на полето и у дома, и възпитанието на децата, така че те правели това по едно и също време. Бебето било връзвано към майката със специална кърпа и я придружавало по време на всичките и дейности. А през цялото време майката никога не преставала да описва това, което прави и да разговаря с детето си, което да му позволявало да се чувства съпричастно с всички процеси и постоянно да се развива. Много често срещано явление в Япония е било, когато малките деца първо се научавали да говорят, а след това – да ходят.

loading...