Затишие пред буря – ретрограден Марс

На 27 юни Марс става ретрограден до 27 август. През този близо двумесечен период трябва да бъдете доста предпазливи. В това време хората често стават нетърпеливи, напрегнати, раздразнителни,...

482 0

На 27 юни Марс става ретрограден до 27 август. През този близо двумесечен период трябва да бъдете доста предпазливи. В това време хората често стават нетърпеливи, напрегнати, раздразнителни, импулсивни, пасивно-агресивни или склонни към спорове и конфликти. Самата планета дава сила и агресия, но през ретроградния цикъл всичко това не е насочено навън, а се насочва навътре. Това означава, че ще започнем да изпитваме съмнения и да се колебаем при вземането на каквито и да било решения. Когато гневът е насочен към себе си, той води до такива ефекти като нервно напрежение, негодувание, депресия, апатия и дори параноя.

На психологическо равнище дава на хората с изразен акцент на Марс в хороскопа, силна напористост, умение бързо да вземат решения, но и по-бързо да губят целта още при първото препятствие. От време на време у такива хора започва да се натрупва вътрешна агресия, която трябва да намери отдушник иначе човек ще започне да получава травми от собствената си рязкост и неактуалност. Марс съответства на главата, носа и мъжкия полов член. Управлява механизмите, автомобилите, железата, металните предмети – ключове, инструменти, хладно оръжие.

В периода си на ретроградност Марс забавя всички процеси, също както и в природата, настъпва затишие пред буря. Как действа още на хората? Сексуалната активност може да има пагубни последствия. Преставаме да се доверяваме на себе си. Целите стават или неактуални или им отслабва мотивацията. Възникнат препятствия, нещата не се получават така както трябва. Като правило битовата техника става чувствителна към разрушителната енергия на Марс и започва да се чупи и поврежда. Механичните устройства купени през това време, по-често от обикновено се повреждат и претърпяват аварии. Исковете и съдебните процеси, започнали при ретрограден Марс имат често свойството да се обръщат против ищеца. Агресията по-често се обръща против агресора.

loading...