Затлъстяването вреди на икономиката не по-малко от войната

Щетите, нанесени на световната икономика заради  проблема с наднорменото тегло са почти равни на щетите от въоръжени конфликти, се казва в изследването на консултантска фирма McKinsey Global Institute....

192 0

Щетите, нанесени на световната икономика заради  проблема с наднорменото тегло са почти равни на щетите от въоръжени конфликти, се казва в изследването на консултантска фирма McKinsey Global Institute.

Според изследователите, затлъстяването засяга повече от 2,1 милиарда души по целия свят – или около една трета от населението на света.

Икономиката губи около 2 трилиона долара, които отиват за решаване на проблемите, свързани със затлъстяването: за лечение на заболявания, причинени от или свързани с прекомерна затлъстяване, както и за заплащане на отпуск по болест на тези, които страдат от затлъстяване.

Специалистите съветват да се реши проблема с наднорменото тегло, като се намалят порциите с  ястия, както и да се преосмисли  концепцията за „бърза храна“. Според изследователи от McKinsey Global Institute, тези мерки ще бъдат много по-ефективни отколкото провеждане многобройни  кампании в подкрепа на здравословния начин на живот или повишаване на данъците върху продуктите, които допринасят за затлъстяването.

loading...