Жив ли е Ким Чен-ун

Докато управляващата партия на Северна Корея се готви да отпразнува 69-та годишнина от създаването си, в страната  и в чужбина се чудят какво се е случило с Ким...

244 0

kimДокато управляващата партия на Северна Корея се готви да отпразнува 69-та годишнина от създаването си, в страната  и в чужбина се чудят какво се е случило с Ким Чен -ун.

Според съобщения в медиите, севернокорейският лидер  повече от месец не се е появявал пред публика, което  предизвика много слухове – от спекулации за неговото заболяване, та до смъртта на лидера на Северна Корея. Последно е видян на 3 септември на концерт, а преди това журналисти забелязаха, че той накуцва.

Следва да се отбележи, че присъствието на Ким по време на празника в  петък, 10 октомври, няма да изиграе голяма роля, защото със специална помпозност се отличават само  кръгли дати.

Но той пропусна сесия на парламента в края на миналия месец и отсъства от тържествената заря в чест на избирането на баща му за ръководител на партията през 1997 г. Също не се появи и на празничната среща със  спортистите от Северна Корея, които се  завърнаха от азиатските игри с 11 златни медала.

loading...